Ples pripada svima.
On jamči radost i nadahnuće
onima koji u njemu sudjeluju i
onima koji ga gledaju.


Jezik plesa ne poznaje granice.
On dopire do ljudi
bez obzira na njihovu klasnu,
nacionalnu
i vjersku pripadnost,
bez obzira na njihovo obrazovanje.


Jezik plesa beskrajan je,
jer on ljudske emocije odražava kroz pokret.


Ples obogaćuje dušu
i nadahnjuje duh.


Ples živi u svima koji žive.


Miyako Yoshida

japanska balerina
UNESCO-va umjetnica za mir
Nalazite se u > Plesne produkcije
Svečana obljetnica - 10. rođendan Ri DANCE Rijeka (2012.) Svečana obljetnica - 10. rođendan Ri DANCE Rijeka (2012.)

 Povodom 10-godišnjice samostalnog rada, plesna udruga Ri DANCE okupila je sve svoje aktivne plesače,  vanjske suradnike i Ri DANCE prijatelje te  14.06.2012. svečano obilježila svoju obljetnicu u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji.

Zabava je započela plesnim programom u kojem su se predstavili svi plesači Udruge. Uz plesače nastupili su i članovi ansambla mjuzikla Novi dan te naši dragi gosti PZM Josip Kaplan. 


Plesači Ri DANCE-a su svojom iskrenošću, srčanošću i razigranošću izmamili gromoglasni pljesak, a svojim performansom „Velik kao dijete“ (stihovi –E. Kišević, glazba- N.Banov, aranžman-A.Valenčić) zasuzili su oči publike. To je bila poruka koja prati Ri DANCE u svojem cjelokupnom radu: Kada odrastem ja ću ostati dijete u svojoj iskrenosti, jednostavnosti i mašti.


Svečano su uručena priznanja plesačima koji su od samih početaka u Ri DANCE-u, a to su: Suzana Novaković, Larisa Štefančić, Zara Hrvatin, Sarah Kornjača, Martina Bugarin, Petra Bugarin i Dario Hrabar. Poseban pljesak se izdvojio za plesače koji su kao nove snage uključeni u koreografski tim: Larisa  Štefančić, Iva Davorija, Martina Bugarin i Dario Hrabar.


S velikim zadovoljstvom, priznanja su također uručena svim našim dragim vanjskim suradnicima, kao znak zahvalnosti za doprinos kojim su obogatili rad Udruge. 


Suradnici u mjuziklu: Natalija Banov, Norma Migliaccio Čučak, Aleksandar Valenčić, Theo de Canziani

Suautorica u posljednje dvije predstave: Iva Tomljenović

Kostimografkinja svih ovih godina: Jadranka Šegota

Scenograf: Denis Verbanac

Majstori svjetla i tona u HKD-u: Dalibor Fugošić i njegov tim

Suradnik koji nam je pomogao u znakovnom jeziku: Damir Herega

Voditeljica PZM Josip Kaplan: Doris Kovačić

Frizerka : Ilonka Križman

Video majstor: Igor Bertok

Fotograf: Dražen Šokčević

 

Ovom prilikom zahvaljujemo se gradonačelniku Vojku Obersnelu, OGU za kulturu, OGU za školstvo te Domu mladih koji su prepoznali vrijednost našeg rada te nas sve ove godine prate i podržavaju.


Zahvaljujem se i roditeljima koji strpljivo sve ove godine prate svoju djecu i njihov rad, a posebno bi istakla našu mladost, plesače Ri DANCE-a koji su svojom kreativnošću, osobnošću i radom obojali Ri DANCE.


Slavlje je obilježeno rezanjem velike slavljeničke torte, a plesna zabava je otvorena svečanim valcerom uz grupu Trio Rio.


Svim plesačima Ri DANCE-a čestitamo rođendan i želimo još mnogo plesnih uspjeha i lijepih trenutaka u zajedničkom druženju. 

Vaši voditelji, Dolores Bugarin i Valter Hrabar.