Ples pripada svima.
On jamči radost i nadahnuće
onima koji u njemu sudjeluju i
onima koji ga gledaju.


Jezik plesa ne poznaje granice.
On dopire do ljudi
bez obzira na njihovu klasnu,
nacionalnu
i vjersku pripadnost,
bez obzira na njihovo obrazovanje.


Jezik plesa beskrajan je,
jer on ljudske emocije odražava kroz pokret.


Ples obogaćuje dušu
i nadahnjuje duh.


Ples živi u svima koji žive.


Miyako Yoshida

japanska balerina
UNESCO-va umjetnica za mir
Nalazite se u > Novosti
Dodjela nagrada iz fonda za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije za 2016. godinu Dodjela nagrada iz fonda za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije za 2016. godinuPrimorsko-goranska županija i ove je godine nastavila dugogodišnju tradiciju poticanja kulturnog stvaralaštva i okupila umjetnike koji su prošlu 2016.  godinu obilježili svojim stvaralaštvom.

Nagrade se dodijeljuju za najbolja skupna i najbolja pojedinačna dostignuća ustanovama, udrugama i fizičkim osobama čije je sjedište na području Primorsko-goranske županije, koje na manifestaciji državne ili međunarodne razine ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali.


Među  nagrađenima, ove je godine, svoje mjesto izborila Martina Bugarin, članica plesne udruge  Ri DANCE, za svoj koreografski rad.


Svečano uručenje nagrada održano je (25.05.2017.) na Trgu Lokvina u Kastvu, a nagrade je dodijelio župan Zlatko Komadina.

Plesna udruga Ri DANCE vrlo je ponosna, jer evo i drugu godinu zaredom biva nagrađena za svoj kulturno-stvaralački rad. Plesačima i cijelom kreativnom timu ova je nagrada potvrda kvalitetnog rada, a ujedno i velik poticaj za daljnje stvaralaštvo.


Pročitajte više...